כיצד העישון משפיע על השיער שלנו?

כיום, נזקי העישון הרבים, כבר ידועים ומתועדים היטב. רובם כל כך קיצוניים, דוגמת מחלות סופניות, שהשפעות משנה של העישון זוכות עקב כך לפחות תשומת לב ואולי בצדק. עם זאת, גם השפעות אלה משמעותיות במידה מסוימת בחיי המעשנים. כיצד משפיע העישון למשל, על השיער? התשובות, מפתיעות:

כיצד העישון משפיע על השיער

נשירת שיער

עישון מקדם התקרחות. אחת התיאוריות שמסבירה זאת, היא שהעישון פוגע בתקינות זרם הדם לקרקפת ובעקבות זאת, בהגעת הדם לזקיקי השערה, אשר אחראים על הצמחת השיער. הפגיעה נגרמת עקב השפעת הניקוטין בסיגריה, שמכווץ את כלי הדם. מאחר שכלי הדם שאחראים לגדילת שיער הראש הם כלי דם עדינים במיוחד, כל השפעה קטנה על זרימת הדם אליהם, עושה נזק רב. למעשה, ניתן לומר שעישון משפיע לרעה על העור ומאחר שמנגנון הצמחת השיער הוא חלק מהעור, ישנה גם השפעה לרעה על צמיחת השיער. עוד על נשירת שיער, הקרחה והפתרונות לכך, תוכלו לקרוא במגזין בולדינג.

נצמד לכל דבר

עשן הסיגריות נצמד למגוון עצמים בסביבתו, כולל לשיער. כך שגם אם אתם עצמכם לא מעשנים, עישון בסביבתכם מגיע לא רק אליכם לריאות (באופן זמני), אלא גם מגיע לשיער ונשאר צמוד אליו, למשך זמן רב. מאחר שחפיפת שיער נעשית לרוב במסגרת מקלחת בסוף היום, למשך כל היום השיער עשוי להיות מזוהם העשן סיגריות, אליו נחשפתם למשל בבוקר. תאמרו – אז מה עם העשן נצמד לשיער? לכל היותר זה הוא מטרד מבחינת הריח? לא בדיוק. מסתבר, שגם איכות השיער נפגעת כתוצאה מעישון ממושך ורב. קרטין הוא חומר מרכזי ממנו בנויה השערה. עשן הסיגריות שנצמד לשיער פוגם בקרטין והתוצאה, היא שיער חלש יותר, שפגיע יותר למזג האוויר, ביחס לשיער בריא, של אנשים שלא מעשנים. אגב, שיער כזה הוא גם פחות מבריק.

נזק כבד

ידוע כי העישון מזיק לכבד. הכבד עצמו משמש כאמצעי סינון רעלים בגוף, אך העישון כולל חומרים שמזיקים לו עצמו. כתוצאה מכך, נפגעת המערכת החיסונית של הגוף וכתוצאה משנית של מצב זה, גם נפגעת צמיחת השיער.

צבעים בשיער

החדשות הטובות: עישון חוסך את הפעולה הפופולארית של צביעת שיער. החדשות הרציניות והפחות טובות: צבע השיער שהעישון גורם לו לעתים, הוא הצבע האפור. מחקר הוכיח, כי קיים יחס משמעותי בין עישון, לבין הסיכוי להופעת שיער אפור. למי שחושב ששיער אפור הוא במילא תופעה רגילה החל מגיל מסוים ולכן זה לא משנה, נוסיף כי העישון תורם להופעת צבע כזה בגיל מוקדם יחסית.

לסיכום

אין ספק, כי העישון משפיע באופן שלילי גם על השיער. למעשה, כפי שראינו, ההשפעה המזיקה היא גם עקב נזק פנימי וגם עקב נזק חיצוני של העשן. למרות שיש ויכוחים לגבי פרטי ההשפעות ואופני גרימת הנזק, ברור כי הנזקים לשיער, הם עוד סיבה טובה להפסיק לעשן.

גם גם: האם יש דרך לשקם קמטים בעקבות עישון?

נגישות